sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

The eternal summer in Rilax ♥

Perjantaina jouduin lähtemään pois paikasta, jota en olisi halunnut jättää. Kyseessä oli Riilahti. Paikka, jossa Billnäsin ratsastuskeskus pitää leirejä. Leirit ovat suosittuja, ja sitä en yhtään ihmettele! Tämäkin leiri oli aivan ihana.

 Koulu-maastoleiri Riilahdessa alkoi 25.6. maanantaina. Saavuin paikalle yksin ja vähän ajan päästä edellisvuodelta (samalta leiriltä) tutut 3 ja 1 uusi leirikaveri tulivat. Meidät majoitettiin meijerimökin (viime vuonna samassa mökissä, ehdottomasti paras!) alakertaan, ja tutustuimme myöhemmin myös yläkerrassa asustaviin meijerimökkiläisiin. 
Tervetulolounaalla jaettiin hoitsut. En saanut Moccaa, mutta toivoin lisäksi Vippeä, jota kukaan muu ei toivonut. Vipestä tuli siis hoitsuni. :)
Vippe :)
 Maanantain ensimmäisen tunnin sain mennä Mocalla. Tunti oli koulutunti, johon en oikein meinannut keskittyä rankkasateen takia. Mocca meni ihan reippaasti, mutta sade oli niin kova että oli välillä melkein vaikea nähdä eteensä.
Iltapäivällä sää oli jo parempi. Toinen tunti oli maastotunti, jonka menin Junnulla. Tunti oli ihan kiva, vaikka ei laukattu paljon. Ensimmäisenä päivänä oli kuitenkin kiva mennä ihan rennosti maastossa, ja reitit oli kivoja. Junnu oli tuttuun tapaan maastossa innokas ja reipas, mukava ratsastaa.

 Maanantai-iltana tutustuttiin vähän paremmin, melkein koko porukka. Myöhään illalla menimme nurmikentälle pitämään hauskaa. ;) Lähinnä ihailtiin auringonlaskua, otettiin kuvia ja tehtiin ihmispyramideja. Riilahden auringonlaskut ovat niin kauniita joka ilta! Riilahti on kuvaajan unelmakohde.

This place is amazing
can you feel its freedom
can you see the shine
of the rising sun
or do you see the sunset
 of the starry night
it will last forever


 Seuraavana aamuna oltiin tietysti kaikki vähän väsyneitä, valvomisesta ja erään nimeltä mainitsemattoman henkilön kuorsausta kuunnellen. ;) (Tästä lisää myöhemmin..) 
Jaksettiin kuitenkin tehdä tallihommat hyvin ja ratsastaa. Päivän ensimmäinen tunti oli estetunti. Sain ratsuksi Aadan, jota olin toivonut ja jolla en koskaan ennen ollut mennyt. Aada oli aivan ihana; reipas, kuunteli apuja hyvin ja mukavat askeleet. Hyppääminen sen kanssa oli erityisen ihanaa. Ei hypätty mitään kovin korkeita esteitä, mutta tehtävät olivat hauskoja ja jotkut aika haasteellisiakin. Tunnista jäi hyvä fiilis ja Aadalla olisi varmasti kiva mennä toistekin! 

Pikkueste! Mun istunta on mitä on :D


 Tiistain iltapäivän tunti oli maastoestetunti. Toivoin Moccaa ja sain sen! Maastoesteillä Mocca on aina energinen ja sitä ei tarvitse koko ajan ratsastaa eteenpäin kuten kentällä yleensä... Vaikka oli satanut vähän, rata oli tarpeeksi kuiva ja siellä hyppääminen oli hauskaa. Mocca oli tosi reipas ja nopea. Valitettavasti en saanut maastoestetunnilta kuvia. 

 Myöhemmin iltapäivällä tiistaina meillä oli leirikaste! Meille sanottiin että on leiriolympialaisia nurmikentällä mutta eipä ollut ihan niin yksinkertaista. Leirikaste oli hauska, piti mm. etsiä hampailla Erkin (Riilahden kummitus) hammas spagetista ja kädellä Erkin silmä jostain liisteristä. Piti kulkea ihme paikoista ja lopuksi kaadettiin turpeeseen ja vettä heitettiin päälle! ;) Leirikasteen jälkeen mentiin uimaan ja saunaan.

 Tiistai-iltana katsoimme isolla porukalla meijerimökissä tv'tä ja myöhemmin päätin, että siirryn ylös nukkumaan, tietyistä syistä. Suunnitelma meni kuitenkin aika pieleen, koska tämä (taas) nimeltä mainitsematon henkilö kuorsasi nyt niin rajusti että kuulosti siltä kuin traktori olisi käynnistynyt. (Enkä yhtään liiottele!) Mietin vähän aikaa että mitä tekisin ja siirryin sitten kuitenkin alas nukkumaan. Seuraavana aamuna oli aika väsynyt olo.. 

Cathella tykkäsi leikkiä vedessä (:
 Keskiviikkona oli hyvä sää, luvatuista säätiedotuksista huolimatta. Muualla maassa oli satanut paljon mutta Riilahdessa tuli vain pientä tihkusadetta, iltapäivällä ratsastuksen jälkeen. Hyvän sään vuoksi pidettiin siis uitto-maasto. Ratsastimme kahdessa ryhmässä niin, että ensimmäinen ryhmä ratsasti n. puolentoista tunnin maaston uittopaikalle ja uitti siellä vähän aikaa hevosia. (Yhteensä n. 2 tuntia.) Sillä aikaa toinen ryhmä on aikaisemmin tullut autolla paikalle ja syönyt siellä. Kun ensimmäinen ryhmä oli uittanut, vaihdettiin ratsastajia ja toinen ryhmä uitti, jonka jälkeen toisen ryhmän porukka ratsasti saman maasto-osuuden, takaisin tallille ja ensimmäinen ryhmä lähti autolla. (Samat hevoset olivat siis käytössä molemmilla ryhmillä.) Uitto-maastoon sai toivoa hevosista, ja yksi suosituimmista oli Arsku, (suomenhevonen) koska se ui niin mielellään. Monet toivoivat arskua (minä mukaan lukien) ja oli kiva, kun sain Arskun uittoon. 

 Uittoreissusta tulikin hauska; Arsku ui hienosti, mutta meni edellisellä ratsastajalla kerran ja minulla 2 kertaa piehtaroimaan veteen.. ;) (Arsku tykkää usein tehdä sitä uidessa.) Ensimmäisellä kerralla veteen mennessä huomasin, että kengät jäi jalkaan, mutta se oli vähän myöhäistä, koska Arsku päätti juuri silloin piehtaroida ja kengät kastuikin sitten ihan kunnolla! Onneksi ne kuivui maastomatkalla hyvin. Arsku oli maastossakin tosi kiva, nautin erityisesti yhdestä pitkästä laukkapätkästä. Koko reissu oli mahtava!

Arskun omat vesileikit.. 

Uittokuvat © Sandra U.
Laukkaaminen oli ihanaa! :)
Arsku oli hieno!
 Koska uitto-maasto oli sen verran raskas ja pitkä ratsastus, keskiviikkona ei ollut toista ratsastusta. Tai niin ainakin sanottiin.. ;) Kuitenkin illalla, kun olimme vielä kentällä hyppimässä esteitä, (ilman hevosia, hehe) kuului kysymys 'Haluisitteks te vielä ratsastaa? Vai ootteko jo ihan väsyneitä?' Ja vastauksen voikin arvata! Väsyneiltä ei kyllä varmaan ainakaan näytetty esteitä pomppiessa... 

 Yömaastohan kyseessä tietenkin oli, ja sitä oltiin aikaisemminkin jo arveltu. Oltiin toivottu aikaisemmin tunneille hevosia ja sain Niken, joka oli ollut toivelistalla. Kun kuulin, että saa mennä ilman satulaa, päätin tietysti heti että menisin! 
 Yömaasto oli aivan ihana, kuten viime vuonnakin. Tunnelma oli mahtava, kun kuljimme hiljaisessa Riilahden kartanon puistossa ja menimme sieltä metsään ja rantaan. Saimme kuulla monia jännittäviä tarinoita paikasta -joista osa on varmasti totta ja osa ei ehkä ihan niin totta.. ;) Kun tulimme takaisin tallille, aurinko oli jo laskenut ja taivas oli hienon värinen. Tallilla hoidettiin vielä hepat ja meitä käskettiin lähteä yhdessä mökeille... Tässä oli jotakin pelottavaa ja tuttua! Matkallahan meitä tietysti odotti meijerimökin edessä kuuluisa Erkki! (Riilahden kummitus, jolla on vain yksi silmä.) Lisäksi joku pelotteli meitä pusikossa ja löydettiin kynttilöitä mökkien edustalta.
 Mutta tässä ei ollut vielä kaikki, jotain jätettiin seuraavallekin päivälle...

Nikke
 Torstaina olin aamulla ihan väsynyt, koska olin yöllä ajatellut, että pystyisin vielä yrittää nukkua samassa huoneessa tämän edelleen nimeltä mainitsemattoman henkilön kanssa... Mutta eipä onnistunut, korvatulpista huolimatta. Aamulla saatiin tosin hyvät naurut kun kerroin taas, miltä kuulosti kun traktori käynnistyi ja 2 ihmistä lähti huoneesta jossa tämä henkilö oli. :D

 Torstain ensimmäinen tunti oli leikkutunti. (Olimme toivoneet leikkituntia.) Leikkitunnille sain Arskun! Sillä oli kiva mennä taas ilman satulaa, ja olin toivonutkin Arskua tunnille. Meillä oli tosi hauska leikkitunti, leikimme esim. renkaiden poimintaa, pujottelua, sadevaateviestiä, vedenkantoa ja 'tuolileikkiä'. Lisäksi hyppäsimme pieniä esteitä ilman satulaa ja ratsastin naisten satulassa sekä väärinpäin. Pari tippumistakin tuli mutta itse pysyin Arskun selässä, vaikka se menikin välillä esim. sadevaateviestissä vähän omia menojaan. Hauskoja olivat varsinkin issikat, jotka olivat vähän itsepäisiä. Toinen niistä lähti vedenkannossa omille teilleen ja sen ratsastaja hyppäsi sitten taitavasti esteen ilman satulaa, vesikauha kädessä! ;)

Minä & Arsku :)
Sadevaateviestiä :D

Mikähän nyt on mennyt väärin..? :D
 Torstain toinen tunti oli maastoestetunti, jonka menin taas Mocalla (kuten toivoin!). :) Mocca oli taas ihana ja reipas. Tällä kertaa mentiin eri rataa, jossa oli yksi vähän isompikin tukki mukana. Lisäksi hypättiin tiellä koivuestettä. Mocca meni hienosti kaikkien esteiden yli ja hyppäämisestä jäi hyvä fiilis! Maastoesteiden jälkeen käytiin vielä kahlaamassa. Tältäkään maastoestetunnilta en kuvia saanut, mutta alempana muita kuvia, joita tuli räpsittyä Riilahdessa.

 Torstaina illalla oli lisää kummitusjuttuja... (kuten aikaisemmin lupasin!) Grillasimme Renkituvalla, (yksi mökeistä) jonka jälkeen meillä oli kummituskävely! Kaikista pelokkaimmat eivät osallistuneet ja muutama keskeyttikin, mutta itse halusin ehdottomasti mukaan.. enkä kadu!
Kummituskävelylle mentiin pareittain, 6 minuutin aikavälein sai lähteä. Lähdettiin puutarhamökistä (myös yksi mökeistä joissa yövytään) ja käytiin vaunuvajassa, verisen morsiamen haudalla, kellotornissa, panimossa, viljamakasiinissa ja lopuksi mentiin yhden laitumen läpi käymään myllyssä... Kaikkialla oli hauskaa ja aika pelottavaa. Meille oltiin kerrottu muutama tarinakin, ja matkalla säikyteltiin paljon. Myllyssä ovi suljettiin ja piti mennä rappusia ylös, ihan pimeään. Siellä odottivat tietysti kaikki muut! Meillä oli hauskaa, kun kuuntelimme muiden tuloa. 

Tälläinen kyltti löytyy Riilahdesta, ja huvittavaa siinä on se, että ratsastaja istuu
melkein hevosen takapuolen päällä :D
Lupiineja laitumella :)

Mocca
Arsku 
Emma, yksi 'kesähepoista'
(Ei Billnäsin omia heppoja, viettivät kesää Riilahden leiriheppoina)
Vippe 


Uusi, toivottoman söpö kissanpentu :3
Stella 
Teppo
 Sitten tulikin jo viimeinen päivä. Leiri oli kulunut liian nopeasti... Meillä oli ollut ihania tunteja ja iltaisin leiriolympialaisia. Viimeinen päivä oli kuitenkin ihana kuten muutkin. Meillä oli pienet, hauskat leirikisat, joihin oli yhdistetty esteitä, kouluratsastusta ja vähän muutakin. Sain Mocan leirikisoihin, (Moccaa toivoinkin) ja poni oli verryttelyssä mukavan reipas, 'alkutahmeus' vain vähän aikaa. Mocca meni jopa vähän pyöreämmin verkan lopussa. 
 Radalla Mocca oli mukava, mutta kuitenkin vähän laiska. Muutamassa siirtymisessä tuli laiskottelua ja yksi puomi putosi esteellä. Muuten tuli kivat hypyt ja suurin osa jutuista onnistui ihan hyvin. Mocca meni joka tapauksessa hienosti! 

 Leirikisoistakaan en yhtään kuvia saanut (kaikki oli niin kiireisiä) joten en saanut yhtään Mocca-ratsastuskuvaa leiriltä... Mutta eiköhän niitä syksyllä jonkun verran saada! 

 Lopuksi oli mökkien siivous. Rentouduttiin ensin vähän tv:tä katselemalla.. Sitten pakattiin kamat (paitsi muutama nimeltä mainitsematon, joille tuli sitten vähän kiire... :D) ja siivottiin. Kun mökkiä tultiin tarkastamaan, kuului lause '15 minuuttia aikaa' jolloin alkoikin sitten tehosiivous. (Mökki oli aika kamalassa kunnossa!) Ihan siistiksi mökki saatiin kuitenkin. Myöhemmin, leirin 'loppumehulla' saatiin kuulla että mökki oli historian sotkuisin ja oli kuulemma ihme että saatiin se vartissa niin siistiksi. Lisäksi meidän leiriolympialaisjoukkue, 'Rantaleijonat' (meijerimökkiläiset) voitti leiriolympialaiset.

 Ennen kuin lähdimme leiriltä, (mitä kukaan meistä ei olisi halunnut tehdä!) menimme porukalla (lähinnä meijerimökkiläiset) kuvaamaan heppoja laitumilla ja muuta. Tässä siis viimeisiä leirikuvia:

Legendaarinen meijerimökki 

Vippe 



Stellan laukkapätkät :D

Muut hevoset tuli portille kattelemaan ja Mocca jäi yksin synkistelemään.. :D
Mocan laama-ilme.

Kiitos vielä kaikille leiriläisille parhaasta leiristä!  Ensi vuonna taas Riilahteen!



8 kommenttia:

  1. Ihana postaus ♥ Ikävä Riilahteen :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kerrankin oot tyytyväinen ♥Ja sama täällä.. Hirveet vierotusoireet >:

      Poista
    2. Nyyh :( + Sulla oli toi uus kypärä! En osaa kuvitella sulla enää muuta kun tota mallia... :D

      Poista
    3. Jep (; Hahaha järkytyt jos vaihdan jossain vaihees ton jälkeen d:

      Poista
  2. Tää on aivan ihana blogi ja kirjotit kivasti koko leiristä (: Ois kiva, jos kävisit ees kurkkaamassa mun blogia;

    www.rakkaus-poniin.blogspot.com

    VastaaPoista